Woestijntocht met terreinwagens


Algemene informatie

Voor deze reis maken we gebruik van terreinwagens om de woestijn te doorkruisen. Snelheid, avontuur en vrijheid, volledig verzorgd door Ismail Zegzaou. Er reist een kok mee die voor u de maaltijden verzorgt en natuurlijk werken we alleen met goede chauffeurs. De Sahara is een prachtige uitgestrekte woestijn die u op deze reis beter zult leren kennen. We komen langs oases met palmbomen, grotten, prachtige landschappen die steeds weer anders zijn en u zullen verrassen. We ontmoeten op onze reis nomaden die leven in dit gebied, we kruisen oude karavaan routes waar men in de twaalfde eeuw gebruik van maakte en ontdekken de mooiste vergezichten en adembenemende  landschappen. Een prachtige bijzondere reis waarin u veel zult zien. We maken onderweg, als u dat wilt, kleine wandelingen. En natuurlijk is het programma ook op ieder ander gebied aan te passen. 

4x4 ,desert woestijn car reis trek trekkingReisperiode:

Vanaf oktober tot April is de beste periode voor deze reis, andere seizoenen zijn echt te warm om aangenaam door de woestijn te reizen.

Reisprogramma in het kort

Dag 1:            Aankomst Ouarzarzate –Transfer naar hotel of riad
Dag 2:            Ouarzarzate – Duinen van Merzouga
Dag 3:            Duinen van Remlia
Dag 4:            Nkob, dorp
Dag 5:            Vallei van de Draa
Dag 6:            Duinen van Chegaga
Dag 7:            Ouarzarzate
Dag 8:            Terugvlucht naar Nederland

Reisschema uitgebreid

Dag 1  Vlucht naar Ouarzazate
Aankomst in Ouarzarzate. U wordt opgehaald door onze gids en naar uw hotel of riad gebracht. Overnachting: riad op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Ouarzazate – Erg Chebbi
Na het ontbijt volgen we een mooie route naar Skoura door de dadel vallei,  Boumalen, Tinerir, Erfoud en de duinen van de l’reg Chebbi (Merzouga)). We lunchen in een plaatselijk klein restaurant of we picknicken in de natuur. We kamperen aan de oostelijke kant van de duinen van Erg. Onze kok bereidt een gezonde lekkere maaltijd. U kunt in een tent slapen of buiten op een matras de nacht doorbrengen en genieten van de sterrenhemel. (6:30 rijden)

Dag 3: Erg Chebbi – Remlia – Jbel Zireg
Na het ontbijt volgen volgen we  de route van Ouzina. We rijden langs de duinen van l’Oued Ziz Remlia ( vrouwenmarkt) en Jebel Zireg. We picknicken onderweg en slaan ons kamp op in de duinen van Jebel Zireg. (4:30 rijden)

Dag 4: Jbel Zireg – Foum Tizza – Village Nkob
Na het ontbijt rijden we over de piste van de Oued Bou kechba, de Marabout van Sidi Ali of Salh. We reizen door het dorp D’Oum Jrane en leren meer over de culturen van de Oued Tarbalt. We rijden over de pas Foum Tizza.
Onderweg hebben pauzeren we voor een picknick waarna we doorrijden naar Tazzarine richting Nkober. Daar is er gelegenheid om het dorp te bezoeken. We overnachten in een hotel op basis van logies en ontbijt. (5:30 rijden)

Dag 5: Nkob – Draa vallei – Rasse Nkhale
Na het ontbijt rijden we van het dorp Nkob naar de mooie Draa-vallei, het  land van de Kashba in het zuiden van Marokko. We lunchen in Zagora in een klein plaatselijk restaurant. Na de lunch rijden we naar de Palm Vallei in Mhamid.
We zetten ons kamp op tussen de lage duinen in deze mooie vallei.

Dag 6: Rasse Nkhale / Duinen Chegaga
Vanuit ons kamp loopt een zandpad door een bos van tamarindes, dit pad komt uit in de woestijn. We passeren een prachtig gedeelte van Marokko en rijden tot aan de duinen van Daiet Chegaga. We lunchen onderweg en in de middag beklimmen we de duinen en kijken naar de overweldigende zonsondergang. We zetten ons kamp op in de grote duinen.

Dag 7: Chegaga – Lake Iriki – Ouarzazate
Na het ontbijt volgen we westwaarts onze weg en maken een oversteek van het droge meer d’Iriki richting Foum Zguid. We lunchen in Foum Zguid, een kleine stad waarna we doorrijden richting Tazenakht. Dit is een schitterende weg . We komen weer bij ons beginpunt aan in Ouarzarzate en overnachten in het hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 8: Ouarzazate
We brengen u weer ruim op tijd naar het vliegveld van Ouarzazate voor onze terugreis. Hier nemen we weer afscheid van u.
Einde van een fantastische reis door Marokko!

Prijzen en condities
Prijs per persoon:  Hangt af van het aantal deelnemers neemt u contact op voor meer informatie.