Reizigers over ons

équipe de choc

Hallo Ismail! Salam alaykoum!
We hopen dat het goed met je gaat. We willen je nogmaals bedanken voor je vriendelijkheid en je professionaliteit waarmee we deze fantastische ervaring in de woestijn hebben kunnen beleven! Het was gewoon geweldig! Een reis naar de onmetelijkheid van de aarde en van onszelf … met bijzondere momenten van samen plezier hebben, stilte delen en genieten van elkaar en de mensen die we ontmoetten. We wilden ook het hele team van bedanken: Mohammed, Mohammed en Hamed die, elk op hun eigen manier, bijgedragen hebben aan het succes van deze reis. We hebben een reis gemaakt die een onvergetelijke herinnering heeft achtergelaten en wie weet – Inchallah – komen we terug. Wij waren er maar we waren er niet … De ontmoeting met de kinderen was erg mooi en we genoten ervan om ze over onze avonturen te vertellen. Het was bovenal een buitengewone prachtige ervaring, die voor altijd in onze harten gegrift zal blijven. Nogmaals bedankt voor je professionaliteit, die ons in staat stelde om magische momenten te beleven! En zoals je zo goed zegt: “We hebben het hier goed, maar we zijn niet van hier” We wensen je veel mooie momenten en mooie ontmoetingen in je volgende projecten, je familie en jijzelf zijn zeer welkom bij ons thuis, op een dag, in België … Tot ziens! Sophie en Juan

 

marokko-ismailtours-aventure

Juni 2016 Ik moest een weekje bijkomen bij thuiskomst met zo’n geweldige ervaring over de afgelopen reis met ismailtours. Een gevoel van tevredenheid en trots over de tocht die we gelopen hebben. Ondanks de sterke wind bereikten we de top van de Mc Goun. Een prachtig klimtocht die we met plezier deden onder de goede begeleiding van gids Ismail en zijn kundig team. Onze hartelijke groeten aan je familie en je team. Dank je wel Ismail

trek,, avontuur, adventure, marokko, ismail tours, tour, tours, trekking,

Samen met een vriendin heb ik in het voorjaar van 2015, een zesdaagse tocht gelopen in het Hoge Atlasgebergte met zicht op de Toubkal
Een zeer afwisselende tocht zowel visueel als fysiek. Het was van begin tot eind prima georganiseerd door Ismail zodat wij volop konden genieten van de omgeving , de geweldige maaltijden en de gezelligheid van de kok, zijn hulp en de twee muildieren. Ik heb vooral genoten van de stilte en de ruimte om me heen. In mijn eigen tempo, stap voor stap steeds hoger de bergen in. Dronken worden van zuivere lucht en mooie uitzichten. We hebben uren gelopen zonder andere toeristen tegen te komen. Ik heb Ismail leren kennen als een vriendelijke en ervaren gids die respectvol met de ander omgaat en interesse toont in de mensen die we onderweg ontmoeten. Hij weet veel te vertellen over de natuur en de omgeving als je daar naar vraagt. Hij wijst je bescheiden de weg door het overweldigend prachtige landschap van Marokko. Het was een bijzonder aangename reis. Bedankt Ismail en graag tot ziens.

Marian

DSC02724skleiner ite

We hebben genoten op onze reis in de prachtige vallei van de Draa. We werden hartelijk welkom geheten door onze gids Ismail die werkelijk aan alles gedacht had. De eerste nacht hadden we een prachtige zonsondergang, de zon verdween achter de duinen. Tijdens onze tocht door de woestijn kregen we alles over ons heen; stortbuien, zandstormen maar gelukkig ook een stralende zon. We kregen steeds meer vertrouwen in Ismail en zijn team die ons, ondanks de ongunstige natuur omstandigheden, prima begeleidden. Dank aan het hele team die ons zo goed hebben begeleid!

Odette Bouteiller

sj20140428-67

Samen met mijn vader ging ik voor de eerste keer naar Marokko.
We gingen met een groep vrienden waar nog drie andere kinderen inzaten. Ik heb veel gewandeld door de bergen. Ik mocht helpen met het verzorgen van de muilezels, ze eten geven en ook met andere dingen. Ik heb hout gezocht en we maakten een vuurtje om het brood op te bakken. Ik heb ook gevoetbald met de jongens in een bergdorp. Dat was erg grappig. Ismail maakte eerst contact en speelde daarna mee, we konden niet goed praten met elkaar maar hebben echt veel lol gehad. Het was echt super gaaf!

Robert Heizer, 15 jaar

SJ20140604226

 

In mei/juni 2014 maakten wij met een vriendengroep van 12 personen een trektocht door de Hoge Atlas.
Georganiseerd en begeleid door Ismail. Het was een supertocht! Alles klopte, we werden op het vliegveld opgewacht en vanaf daar was alles prima geregeld. Ons vervoer stond bij aankomst al klaar.
De Riad in Marrakech, een fantastische plek met goede verzorging. De tocht naar de Atlas, veel te zien onderweg, zorgeloos!
Dan de kennismaking met de rest van de begeleiding, de muildieren en hun “drijvers” , de kok, het was een hele ervaring. De eerste wandeltocht en de verrassing van het aankomen bij een sprookjesachtige kampeerplek! De thee stond voor ons klaar, het leek wel een droom!
Elke dag liepen we door prachtige natuur, bergen, valleien, steeds weer anders. Maar wat hetzelfde bleef was de prima verzorging, heerlijke lunches, prachtige kampeerplekken, de thee die klaarstond en de heerlijke maaltijden. Bang om te verdwalen hoefden we niet te zijn: Ismael wist overal de weg, wees ons op bijzondere plekken. In geval van nood, of vermoeidheid was er eventueel een muildier om je te dragen! Dit is geen gebied om zonder gids, dus tolk, door te trekken! Wegwijzers hebben we nauwelijks gezien en op de kaart is het pad moeilijk of niet te vinden. Ismail en crew, nogmaals bedankt! Ik hoop tot de volgende reis!

Annemarie Willemse
IMG_4741           IMG_4301         IMG_4332

In de zomer van 2015 maakte een Nederlands gezin met 5 kinderen een mooie afwisselende tocht van 11 dagen.
Ze wandelden een paar dagen in de hoge atlas, terwijl hun bagage gedragen werd door muildieren. En bezochten de watervallen van Ouzoud, het stadje Essaouira aan de kust en Marrakesh.

Charlotte (9 jaar)  Ismail vertelt veel van de dingen die je tegenkomt en is heel aardig. Hij regelt goed hotels.
Madelief (12 jaar) Marokko is een grote mooie herinnering, ik vond het superleuk! Ik heb ook veel geleerd. Dat komt grotendeels door onze gids Ismail. Ik vond hem heel aardig en behulpzaam. Het was TOP in Marokko. Groetjes!
Joost (14 jaar) We werden op onze vakantie in Marokko begeleid door Ismail. Hij was heel erg aardig en wist alles van Marokko. We zijn op 4 plekken geweest tijdens de vakantie. Het leukste vond ik de trektocht in de bergen. Maar de hele totale vakantie was natuurlijk leuk. Groeten!

 

 

sabine joosten

Twee keer heb ik met Ismail door Marokko gereisd. De eerste keer samen met een groep vrienden door het hoge atlas gebergte, een bijzonder mooie reis waarbij het ene ‘filmdecor’ nog mooier was dan het andere! De tweede keer ben ik alleen met hem op pad geweest, om een reisreportage te maken. De beelden die ik maakte zijn o.a op deze site te zien. Dankzij Ismail had ik veel contacten en gesprekken met mensen op het platteland die geen Frans spreken. De routes die we reden waren adembenemend mooi. Natuurlijk kan je ook in je eentje door Marokko reizen maar mijn reis en dus ook mijn beelden en verhalen zijn dankzij Ismail zoveel meer geworden. Het is een voorrecht om hem te kennen en met zijn ervaring als gids en als Marokkokenner te reizen. Iemand die al mijn vragen eindeloos geduldig beantwoordde, me hielp contact te maken, de gesprekken met mensen die we tegenkwamen vertaalde en de mooiste plekken en onderkomens kent. Dat scheelde mij veel voorbereiding en gezoek ter plekke en was zo ook nog goedkoper. Dank Ismail, ik heb jouw land door jouw inzet, in mijn hart kunnen sluiten.

Sabine Joosten Fotograaf