Atlantische kust, wandeltocht met dromedarissen

Algemene informatie

De Atlantische kust tussen Agadir en Essaouira is ruig en ongerept en ligt geïsoleerd. Grote delen zijn alleen bereikbaar en toegankelijk te voet. Een afwisseling van mooie zandstranden, rotsachtige steile kliffen en zandduinen. Soms lijkt het of de Sahara zo de oceaan in verdwijnt. Karakteristieke vissersdorpjes, met een geheel eigen sfeer liggen aan de steeds wisselende en anders gekleurde zee. Vis wordt vers binnen gehaald  wat veel bedrijvigheid geeft. Het gebied is bekend om zijn surf standen , hoge golven en mooie surfwind trekken surfers aan. Het droge achterland is het enige gebied ter wereld waar de argan boom groeit. De noten van deze boom leveren een exquise, gezonde arganolie die voor culinaire en cosmetische doeleinden wordt gebruikt. Naast zijn ruige kust, goudgele stranden en azuurblauwe Atlantische Oceaan ligt aan de westkust van Marokko ook de charmante en tot het werelderfgoed behorende stad Essaouira. In juni vindt hier jaarlijks een bekend muziekfestival plaats waar Gnaoua  (De gnaoua muziek is een synthese van een zwarte West Afrikaanse traditie vermengd met de islamitische heiligencultus en Amazigh (Berber) elementen)  en andere wereldmuziek gespeeld wordt.
Deze reis langs de Atlantische oceaan, biedt een mooie en bijzondere vakantiebestemming! Laat u verrassen!

 

Reisperiode:

Maart – September

Reisprogramma in het kort

Dag 1:            Aankomst Marrakech –Transfer naar hotel of riad
Dag 2:            Marrakech –Imsouane – Imerditsne
Dag 3:            Wandeltocht
Dag 4:            Wandeltocht
Dag 5:            Wandeltocht
Dag 6:            Wandeltocht
Dag 7:            Transfer naar Essaouira met auto
Dag 8/9:       Essaouira stadsbezoek
Dag 10/11:   Marrakech
Dag 12:         Terugvlucht naar Nederland

Reisschema uitgebreid

Dag 1  Vlucht naar Marrakech
Aankomst per internationale vlucht in Marrakesh. Na aankomst op de luchthaven worden we welkom geheten door onze gids en naar onze accommodatie gebracht. We overnachten in een prachtige riad, die midden in de oude Medina gelegen is. ’s Avonds gaan we een kijkje nemen op de Jemaa el Fna. Dit wereldberoemde marktplein werd in 2001 toegevoegd aan de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid van UNESCO. Het is beroemd is om zijn verhalenvertellers, slangenbezweerders, waarzegsters, vuurspuwers, gnawa dansers en andere artiesten en verandert elke avond in een openluchtrestaurant. Dit bijzondere plein ‘plein van de dood’, bood vroeger een ander soort spektakel in de vorm van publieke terechtstellingen waarna de hoofden van de slachtoffers werden tentoongesteld op palen.
Overnachting: riad op basis van logies en ontbijt.

Dag 2. Transfer Marrakech – Imsouane – Imerditsne
Na een lekker Marokkaans ontbijt vertrekken we naar het dorp Imessouane. We lunchen onderweg in een plaatselijk restaurant. We maken kennis met het team dat ons zal gaan begeleiden op onze wandeltocht. De kok, de dierenbegeleiders en natuurlijk de dromedarissen die onze bagage zullen gaan dragen. We beginnen aan onze eerste wandeltocht. Op een mooie plek aangekomen zetten we ons kamp op, genieten van de maaltijd die onze kok heeft bereidt en slapen in de natuur in tenten. ( 3 uur wandelen)

Dag 3 . Imerditsne – Timzguida – Tafedna
Na het ontbijt gaan we op pad. Vandaag lopen we tussen de zee en de argan bossen. We passeren de dorpjes Imedrane en Tignarine en bereiken Timzguida Ouftas. We lunchen bij het dorp Ifradn, onze kok bereidt een lichte warme maaltijd. In de middag vervolgen we onze weg tot Tafedna waar we ons kamp opzetten. ( 6 uur wandelen)

Dag 4: Tafedna – Iftane
Na het ontbijt passeren we het gebied Tagant bou n Dhag. We lopen langs indrukwekkende kliffen,  de zee,  door een Argan bos en lunchen in Tasksout n Tahra. In de middag vervolgen we onze weg langs het strand tussen de dorpen Igourar, Sidi Ahmed en Saih Iftane. Waar we weer ons kamp opzetten. ( 6 uur wandelen)

Dag 5: Iftane – Sidi M’Bark
Na het ontbijt lopen we langs het strand, van d’Isk n Taghzout tot aan Talakchout en Sidi M’barek.
Een prachtige tocht door overweldigende natuur. Aangekomen op onze eindbestemming van de dag zetten we ons kamp op. ( 5 uur wandelen)

Dag 6 : Sidi M’Bark – Sidi Kaouki
Na het ontbijt lopen we door het bos en over het strand tot aan Sidi Kaouki. We lunchen op het strand of bij mensen thuis.
We slapen bij mensen thuis of zetten ons kamp op. (4 uur wandelen)

Dag 7: Sidi Kaouki – Essaouira
Na het ontbijt moeten we afscheid nemen van het team en de dieren en vertrekken we met onze gids naar Essaouira. De Medina van deze stad staat op de werelderfgoed lijst van Unesco.  Het is bijzonder om hier rond te lopen en je te laten overweldigen door de prachtige stad, tradities en cultuur. Er is een kleine vissershaven. Het is mogelijk om een rondleiding door de stad te krijgen. We lunchen in een van de vele restaurantjes (op eigen kosten) en logeren in een sfeervol hotel of riad.

Dag 8 / 9:  Essaouira
We hebben twee dagen om de stad Essaouira, op eigen gelegenheid te verkennen. We logeren in hetzelfde hotel of riad.

Dag 10/11 Marrakech
We hebben vandaag de gelegenheid voor het verkennen van deze ‘rode’ stad uit de elfde eeuw. De bijnaam verwijst naar de vele terracottakleurige gebouwen die extra rood lijken in de gloed van de ondergaande zon. Er zijn veel bezienswaardigheden, zoals het museum van Marrakesh, de Koranschool, de Koutoubia moskee, het Bahia en Badi-paleis, de wijk Gueliz met haar chique winkels, de graftomben van de Saadiërs, de Menara-tuinen en als topper de Jardin Majorelle van modekoning Yves Saint Laurent. Maar ook de vele soeks (overdekte markten) en ook de Jemaa el Fna overdag met de vele kraampjes mogen we niet missen. Overnachting: riad op basis van logies en ontbijt

Dag 12 Marrakesh en retourvlucht.
Gezien het tijdstip van onze vlucht, hebben we vandaag wellicht nog tijd voor de andere bezienswaardigheden van Marrakesh voor zover we ze gisteren nog niet bezocht hebben. Op tijd worden we naar de luchthaven van Marrakesh gebracht voor onze retourvlucht.

Prijs

Prijs per persoon is afhankelijk van het aantal deelnemers en de reiscondities. Neemt u contact  op voor meer informatie.